Appartement Amsterdam – Nederland

i
WordPress Lightbox Plugin

Appartement Amsterdam – Nederland


Vanuit dit monumentale pakhuis in het centrum van Amsterdam kun je geluiden van apen en leeuwen horen afkomstig van dierentuin Artis. Het gezin dat binnen dit pakhuis drie verdiepingen bewoont, wilde van hun vijf meter brede en dertig meter diepe woning één geheel te maken. Er volgde een uitgebreide verbouwing waarbij het smalle en donkere huis een heel nieuwe structuur en indeling kreeg en zo werd getransformeerd tot een licht en ruimtelijk familiehuis.

Bij de verbouwing zijn zoveel mogelijk tussenmuren weggebroken. Daardoor zijn op de verschillende etages nieuwe zichtlijnen ontstaan en kan het daglicht nu overal binnenvallen. Centraal uitgangspunt in het hele pand is de architectonische trap met direct daarnaast een op alle verdiepingen doorlopend kastenblok. Dit zorgt in het hele huis voor voldoende bergruimte en plek voor de badkamers en de keuken. Ook de technische ruimtes en installaties zijn hierin weggewerkt.

De keuken is verplaatst naar het souterrain met daarboven de bel-etage waar de huiskamer en de ouderslaapkamer met eigen badkamer zijn. Op de tweede verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers, een speelkamer en een badkamer. Om te zorgen voor zoveel mogelijk licht zijn alle wanden en plafonds wit gestuct. Tegen die achtergrond komen ook de originele houten balken extra goed tot hun recht. Alle etages hebben een lichte en praktische gietvloer. Als aanvulling op het daglicht heeft het huis een uitgekiend verlichtingsplan. Met led-verlichting kan het trappenhuis in elke kleur worden aangelicht.

De huiskamer heeft twee zithoeken, een loungehoek met open haard en een TV- hoek met een grote bank in hoefijzervorm. Zo kan iedereen zijn eigen bezigheden hebben en toch dicht bij elkaar zijn. Twee leren fauteuils, de houten salontafel en de kunst aan de muren zorgen voor sfeer en kleur. De keuken in het souterrain is modern en strak met een aanrechtblad van roestvrijstaal. De stoere keukentafel heeft een op maat gemaakte bank langs de wand die veel zitruimte biedt. Om de tafel een aantal tulpstoelen in contrasterende kleuren. De twee bolvormige lampen boven de tafel zijn van smalle stroken roestvrijstaal met daartussen led-lampjes. De geometrische en ruimtelijke vorm zorgt voor transparantie en een zee van licht.