Over

Herman Peters – Harmonie als leidraad,


Ik maak een huis om mensen heen. Om hun gezin en hun karakter. En om de kunst, bezigheden en hobby’s die belangrijk voor ze zijn. Het creëren van harmonie is het doel waarnaar ik streef. Mijn rol is het samenbrengen van de wensen van bewoners tot een logisch en samenhangend geheel. Zo ontstaan interieurs waar tot rust komen net zo natuurlijk aanvoelt als elkaar ontmoeten.

Het ontwerpen van een interieur is een avontuurlijke reis. In het begin heb je nog geen helder beeld van de eindbestemming. Samen met de bewoners verken je dromen, wensen en verlangens en wordt het einddoel steeds duidelijker. De plek waar een huis staat is voor mij altijd het uitgangspunt. Wat voor energie is er? Hoe verbind je wat je buiten aantreft met wat je binnen creëert? Daarbij moet je heldere keuzes maken en recht doen aan de ruimtes en de functies die belangrijk zijn. Eventueel elementen toevoegen of ruimtes uitbouwen als dat nodig is. Ook de buitenruimte neem ik mee in mijn ontwerpen, voor mij is buiten de verlenging van binnen.

Het succes van een interieurontwerp staat of valt met een goede indeling. De logistiek in een huis moet logisch in elkaar zitten en helemaal kloppen. Daar besteed ik veel tijd en aandacht aan. Ruimtes moeten intimiteit bieden. Maar ook op een natuurlijke en open manier met elkaar zijn verbonden. Zo zorg je ervoor dat een huis prettig aanvoelt of je er nu met twee of met twintig mensen aanwezig bent.

Kunst is voor mij een belangrijk onderdeel van een interieur. Het brengt een diepere laag aan. Met kunst leggen bewoners een stukje van hun ziel bloot. Het prikkelt de zintuigen of geeft juist rust. Naast kunst is ook licht bepalend voor de sfeer in een huis. Met licht moet je kunnen spelen. Als dat lukt, kun je met natuurlijk daglicht en een gebalanceerd lichtplan op elk moment van de dag je eigen sfeer creëren. Led-verlichting zie ik als een verrassende accessoire. Afhankelijke van de situatie kun je het aanzetten of juist uitlaten.

Bij de inrichting gaat het om een uitgekiend samenspel tussen meubilair, kleuren en materialen. Ik kies graag voor mooi ontworpen meubilair dat functioneel en tijdloos is. Een heerlijke bank waar je met de hele familie in kunt wegduiken. Of een ambachtelijk gemaakt kastje dat cachet geeft aan een hele ruimte. De keuken moet vooral praktisch zijn en geschikt voor een snel ontbijt in de ochtend of een gezellig glaasje tijdens het koken. Kleur is heel bepalend voor het karakter van een huis. Hiermee zorg je voor rust en een neutrale basis of juist voor opvallende accenten en een eigen stempel. De finishing touch breng ik aan met de keuze van de juiste materialen en accessoires. Goed gekozen gordijnen, een comfortabel vloerkleed, mooie vazen of kussens in een frisse kleur zorgen voor samenhang, comfort en harmonie in een interieur.

Herman Peters (1974) ontwerpt en realiseert architectuur- en interieurprojecten voor huizen, appartementen en commerciële objecten inclusief de bijbehorende tuinen en buitenruimtes. Aan het begin van zijn carrière werkte hij voor de beroemde Nederlandse binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie. In 2007 startte Herman Peters met zijn eigen ontwerpstudio Peters Design Group (PDG) en werkte hij voor opdrachtgevers in onder meer Nederland, Engeland, Rusland en Estland. Daarbij is hij verantwoordelijk voor het complete proces: het maken van de eerste ontwerpschetsen, het aansturen van aannemers, de esthetische begeleiding en de selectie van kunst, meubels en verlichting. De kracht van Herman Peters zit hem in de aandacht voor details. Alle elementen moeten kloppen, van de indeling van de ruimtes tot aan de bloemen op tafel.

WordPress Lightbox Plugin