Penthouse Moscow centrum – Rusland

i
WordPress Lightbox Plugin

Penthouse Moscow centrum – Rusland


Centraler in Moskou kan bijna niet. Dit appartement ligt op een unieke plek met uitzicht op de Moskva, de Zeven Zusters en de Duma waar het Russische kabinet zetelt. Door de ronde vorm van het gebouw wordt je letterlijk omgeven door de stad. Het uitzicht vanaf het, zeker voor Moskouse begrippen, zeer omvangrijke terras is adembenemend.

Het gezin dat hier woont wilde van het drie etages tellende appartement een comfortabel familiehuis maken en daarbij de potentie van het terras optimaal benutten. Bovendien moest het huis de mogelijkheid bieden om grotere groepen mensen te ontvangen voor sociale gelegenheden.

Absolute blikvanger van het huis is het levensgrote been in de hal. Dit is in totaal 6,5 meter hoog en de speciaal hiervoor gemaakte schacht doorsnijdt twee etages. Het is een statement dat de toon zet voor de rest van de inrichting. Modern met een twist. Een klassieke uitstraling met warme materialen en gewaagde details.

Op de eerste woonlaag bevinden zich de woonkamer, keuken, eetkamer, bar en TV-hoek. De verschillende ruimtes zijn op een subtiele manier met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen de gezinsleden hun eigen bezigheden hebben en toch dicht bij elkaar zijn. Het huis biedt zo geborgenheid en is tegelijkertijd heel functioneel ingericht. Je hebt het er leuk met twee mensen maar ook met een grote groep gasten.

Op de tweede etage zijn de slaapkamers. De master bedroom heeft een eigen wardrobe met schoenenkabinet, een open haard en aansluitend een badkamer met sauna. Voor de kinderkamers is het thema jungle gekozen. Vrolijke en unieke muurschilderingen met olifanten, palmbomen, apen en flamingo’s sluiten hierop aan. De kinderbadkamer heeft zelfs een giraffenmotief. Op de bovenste etage van het appartement bevinden zich de home office met pantry in hoogglans zwart, een fitnessruimte in warm paars en een gastenkamer met veel natuurlijk daglicht.

Het hele huis heeft een doordachte indeling die zorgt voor een optimale logistiek. Een uitdagende puzzel, zeker gezien de ronde vorm van het gebouw, de kolommen in de vertrekken en de vorm van het koepeldak. In alles is aansluiting gezocht op wat de ruimte biedt. Het trappenhuis is verrassend geometrisch van vorm. De houten vloer in visgraatmotief zorgt overal voor een warme en goed aansluitende basis. Het terras biedt met zijn organische vormen en natuurlijke materialen mooi tegenwicht aan de strakkere lijnen in het huis. Het stucwerk op de bovenste etage volgt heel precies de vorm van de koepel en laat het buitenlicht subtiel binnenvallen.