Villa Shukovka – Rusland

i
WordPress Lightbox Plugin

Villa Shukovka – Rusland


Dit moderne en strakke huis staat in de bossen en is aan alle kanten omgeven door naaldbomen. Er is zowel hout als steen gebruikt aan de buitenzijde van de verschillende blokken waaruit het huis is opgebouwd. Het gaat daardoor op in de omgeving en lijkt te zweven tussen de boomstammen. Dit wordt versterkt door de brede trap naar de entree en door de veranda’s die op palen staan en om de bomen zijn heen gebouwd. De organische vormen van de zonnenzeilen boven de twee veranda’s zorgen niet alleen voor schaduw. Ze geven ook tegenwicht aan de rechte vormen van het huis.

Het interieur van dit huis is gericht op geborgenheid en comfort. De gebruikte materialen zorgen voor warmte, rust en een natuurlijke uitstraling. Het hele huis heeft een lichte gekleurde gietvloer die behaaglijk aanvoelt. Jaloezieën zorgen ervoor dat het daglicht overal op een passende manier kan binnenvallen. De wanden zijn bekleed met behang voor een aangename atmosfeer, in de natte ruimtes is tadelakt toegepast. De hoge woonkamer met twee royale hoekbanken en een grote open haard, is het hart van dit huis. De ruimte heeft hoge ramen met jaloezieën en gordijnen. Een moderne kroonluchter en kunst zorgen voor sfeer en contrast. Tussen het woon- en eetgedeelte staat een speciaal ontworpen meubel dat tevens fungeert als scheidingswand en kast. Ondanks de open verbinding tussen de twee gedeeltes is er zo toch sprake van intimiteit. Vanuit de woonkamer loopt een trap naar de vide. Hier is de bibliotheek met een veertien meter brede kastenwand van corian, een leestafel en een zithoek.

De twee veranda’s zijn vanuit het huis toegankelijk via glazen schuifpuien. Het binnenzwembad grenst direct aan één van de veranda’s. Bij mooi weer gaat de schuifpui open en vormen de binnen- en buitenruimte een geheel. Vanuit het zwembad kun je dan direct plaatsnemen op de veranda waar zich een royale rotan zithoek en een lange buitentafel bevinden. Ook aan de rest van buitenruimte is veel aandacht besteed. Er zijn schuttingen van acaciahout, slingerende kiezelpaden en een speeltuintje met een tent en een glijbaan. Op acaciastammen zijn zwarte lampenkappen gemonteerd met daarin geperforeerd de sterrenbeelden. Via deze speciaal ontworpen verlichting worden zowel de paden als de bomen uitgelicht.

Binnen zijn er naast de kinderslaapkamers en de master bedroom ook een home office en een TV-kamer. Verder heeft het huis een speciaal wellness gedeelte met een fitness, een badkamer met stoomcabine en een sauna. Hier is ook een ruimte met een kapsalon, manicure, pedicure en massagebank. De warme bruine en grijze tinten geven het vertrek een serene sfeer. Leren gordijnen in zilverkleur hangen door de ruimte heen. Ze zijn geperforeerd in een fijn geometrisch patroon en zorgen voor intimiteit tussen de verschillende behandelhoeken.