Villa Wassenaar – Nederland

i
WordPress Lightbox Plugin

Villa Wassenaar – Nederland


Dit Wassenaarse monumentale pand uit 1913 is omgeven door een landschappelijke tuin met een vijver, een royaal terras en veel rododendrons. Statige oude bomen geven de tuin historische allure. Het gazon aan de zijkant van het huis heeft een speeltuin met speeltoestellen van natuurlijke materialen. Garages en bergruimtes zijn landschappelijk zo ingepast dat ze aan het zicht worden onttrokken.

In dit statige landhuis zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven. Voor de bewoners was het belangrijk deze zoveel mogelijk te restaureren en het huis in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De indrukwekkende entree met marmeren vloer en het klassieke trappenhuis met zuilen en prachtige glas in lood ramen zijn echte blikvangers. De oorspronkelijke betegeling in het toilet is in art deco stijl en heeft een bloemmotief dat terugkomt in de ramen.

De woonkamer is een mix van klassieke en moderne elementen. De lichte parketvloer in visgraatmotief geeft een rustige basis. De L-vormige ruimte heeft een grote open haard en twee zithoeken met ieder een eigen sfeer. Op de grond liggen warme vloerkleden, voor de ramen hoge gordijnen aan roedes, tussen de zithoeken staan twee grote vazen met takken. De eigentijdse kroonluchter heeft als basis een groot aantal kandelaren met daaraan een waterval van kristallen.

Aan de keuken is een nieuwe serre gebouwd waardoor een zee aan licht binnenvalt en er verbinding ontstaat tussen het huis en de tuin. De grote eettafel is gemaakt van een massief hardhouten boomstam. De keuken zelf is modern en strak van vorm. Het werkeiland met spoelbakken en bar heeft een prachtig wit marmeren blad met daarboven twee kroonluchters zoals in de woonkamer.

Op de eerste verdieping is de master bedroom met daarnaast een uitgebreide en modern ontworpen garderobe. Aangrenzend is een badkamer waarvan de vloer en wanden zijn bekleed met calocatto orro marmer dat is verwerkt in open boekvorm. Het wit met grijze marmer heeft aders met een bronskleurige toon die terugkomt in de mozaïektegels in de dubbele regendouche en om toilet en bidet. Midden in de ruimte staat een strak belijnd bad van waaruit je uitzicht hebt op de tuin. Op deze verdieping is ook een zitkamer met een tot lounge hoek omgebouwde erker en vier sofa’s met zowel paarsblauw fluwelen als zilverkleurige bekleding.

Op de tweede verdieping zijn de slaapkamers van de kinderen. Ze zijn eenvoudig en functioneel ingericht en hebben frisse kleuren. De schuine wanden van het dak zijn voorzien van hout en geven intimiteit en gezelligheid. De kleur van de tegels in de kinderbadkamer zijn hierop afgestemd. De dakkapellen op deze verdieping zorgen voor extra ruimte en de inval van daglicht.