Appartement Tallinn – Estonia

i

Appartement Tallinn – Estonia


Het weidse uitzicht op de Finse Golf is waar het allemaal om draait bij dit appartement dat daadwerkelijk óp het strand is gebouwd. Het is een plek om je terug te trekken, te genieten van zee en strand, en helemaal te ontspannen.

Licht, rust en eenvoud zijn de drie basiselementen bij de inrichting van dit huis. Een overvloed aan daglicht valt de woonkamer binnen via glazen schuifpuien die de hele wand beslaan. Rust en eenvoud komen terug in de lichte whitewash vloer van brede parketdelen. Ook de royale zitbanken, de stevige en strak belijnde eettafel en de robuust uitgevoerde eetkamerstoelen, hebben een minimalistisch design. Aan de wanden levensgrote kunstfotografie waar het spel tussen licht en donker zich herhaalt.

De woonkamer en het terras grenzen aan elkaar en staan via glazen puien in verbinding met elkaar of kunnen worden samengevoegd tot één ruimte. Het terras geeft via een trap direct toegang tot het strand en kan aan de buitenzijde worden afgesloten met glazen panelen. Op die manier kun je, ongeacht de weersomstandigheden, altijd optimaal genieten van zon en strand. De teakhouten vloer en meubels geven het terras een maritieme en natuurlijke uitstraling. De kroonluchters in barokke stijl en de strakke gelhaard van geborsteld staal, zorgen voor contrast.

Ook de master bedroom heeft uitzicht op zee en is uitgevoerd in lichte en natuurlijke tinten. In de bijbehorende badkamer worden kleur- en materiaalgebruik doorgezet. Bad en wastafelbekkens hebben een eenvoudige en organische ovale vorm en zijn gemaakt van een lichte steensoort. Houten meubilair, decoratieve takken en jaloezieën om het licht te filteren zorgen voor een natuurlijke en serene sfeer.

De kinderenslaapkamers hebben zee en strand als thema. De meisjeskamer heeft een bed in een eigen strandcabana met daarachter een unieke muurschildering van een sprookjespaleis en een zeemeermin. De jongenskamer is stoer en heeft zeeroverbeden en een muurschildering die uitzicht biedt op een weidse zee met zeiljachten, zeemeeuwen en dolfijnen. Ook de badkamers ademen de sfeer van zee, strand en water met een betegeling in blauw gestreept mozaïek en kleuraccenten in wit, rood en groen.

Ook andere ruimtes in het appartement hebben een eigen uitstraling. In de gastenkamer heerst een mysterieuze duizend-en-een-nacht sfeer. De ruimte heeft donkere wanden met aan één zijde een patroon met witte bloesems. Op de nachtkastjes staan lampen met parelmoeren schelpen die zorgen voor diffuus licht. Het toilet in de entree is een kleine oase van rust. Het mozaïek op de vloer heeft een kleurig bloemmotief in warme tinten groen, rood en oranje. Het bronzen waterbekken is met de hand bewerkt en heeft fijne geometrische patronen.

WordPress Lightbox Plugin